آخرین اخبار

دلایل چرخش دوباره حماس به سوی ایران

منابع امنیتی اسرائیل درباره نزدیکی پیام هنیه به تهران چه فکر می کنند؟

اشتراک گذاری
18 تیر 1396
15 بازدید
کد مطلب : 29175
اسپرو- اسماعیل هنیه رییس دفتر سیاسی حماس در سخنرانی ۵ جولای که اولین سخنرانی او از زمان انتخاب به این سمت به مدت دو ماه پیش از آن بود درباره روابط حماس با ایران نیز سخن گفت.
سرویس بین الملل-سایت تحلیلی «المانیتور» با انتشار گزارشی در این باره اشاره می کند که اسماعیل هنیه نه در تلاش برای کاهش تنش با مصر و تشکیلات خودگردان فلسطین بلکه بدنبال تقویت همکاری ها با ایران است. از دید این سایت این سیاستی از نظر اسرائیل تحریک امیز است.
 این سایت می نویسد:«برای یک ساعت و ۲۰ دقیقه هنیه سخنرانی ای را ارائه کرد که در ان اصول اصلی سیاست ها  اهدافش را به عنوان رهبر جنبش حماس ارائه کرد. البته سخنرانی او هم چنان وسیله ای برای انتقال پیام ها و سیگنال ها به مخاطبانش در خارج از غره و تلاشی برای خروج حماس از بحران موجود بود. یکی از منابع امنیتی اسرائیل که به سخنان هنیه گوش داده به المانیتور می گوید که رهبر حماس که پیش از این به عنوان یک سیاستمدار عکملگرا شناخته می شد در حال حاضر از سیاست های رادیکال تر شده استفاده می کند.
 به نظر می رسد او به شاخه نظامی حماس نزدیک تر شده تا بتواند به عنوان رهبر جنبش زنده بماند و هنیه نقش جدید خود را در شرایطی بدست آورده که حمایت متحد اصلی خود یعنی قطر را از دست داده است. قطر ۵ جولای اعلام کرد که تامین مالی برق برای نوار غزه را موقف می کند تا زمانی که راه حل بحران بین غزه و رام الله پیدا نشود. هنیه خود امیدوار بود که در امارات زندگی کند اما به دلیل بحران بین قطر و جهان عرب مجبور شده که در غزه باقی بماند. در این نقطه او بدون آن که بتواند آنجا را ترک کند به نوعی گیر افتاده است مگر آن که مصر به اندازه کافی در قبال اش مهربانی به خرج داده و اجازه دهد تا او از طریق گذرگاه مرزی رفح عبور کند. یک منبع امنیتی اسرائیلی در این باره می گوید:«هنیه علیرغم آن که قطر به حماس پشت کرده است از دوحه قدردانی کرد او این کار را به امید گشایش پنجره تازه ای برای روابط بهتر با قطر انجام داده است.
او به طور همزمان پیامی نیز برای ایران به عنوان تنها نگهبان آن جنبش در جهان فرستاده است. حماس درباره دیوار غربی بیت المقدس نیز سخن گفت و افزود که یهودیان در بیت المقدس هیچ حقی در قبال آن ندارند این پیامی به ایران بود که نشان دهد حماس به هیچ وجه قصد مصالحه با صهیونیست ها را در دوران ریاست هنیه نخواهد داشت».
این سایت در ادامه اشاره می کند هنیه به صراحت اظهار کرد که هرگونه توافق دیپلماتیک که دولت ترامپ در تلاش برای دستیابی به آن با محمود عباس رییس تشکیلات خودگردان فلسطنی باشد را نقض حقوق قانونی ملت فلسطین قلمداد می کند. او تاکید کرد که حماس در تلاش برای متوقف ساختن هر نوع توافق نامه ای در این راستا خوهد بود. این سایت در ادامه اشاره می کند که به نظر می رسد خالد مشعل رییس دفتر سیاسی قبلی حماس عملگراتر از هنیه بود و در این باره می نویسد:«یک هفته پیش از پایان دوره ریاست مشعل، حماس اعلام کرد که مایل است مرزهای ۱۹۶۷ میلادی را برسمیت بشناسد اکنون هنیه تنها دو ماه پس از انتصاب در مقام جدیدش به جای مشعل در اولین سخنرانی خود سیاستی عکس او را در پیش گرفته و راه مصالحه را بسته است».
این سایت در ادامه اشاره می کند که پیش از این مقام های امنیتی اسرائیلی به اشتباه فکر می کردند که سینوار از مقام های ارشد شاخه نظامی حماس است که خواستار کارشکنی در بهبود روابط حماس با مصر است و خواهان نزدیکی بیش تر به ایران است اما اکنون دیده می شود که هنیه نیز نظری مشابه او را دارد.
این سایت به نقل از منابع اسرائیلی اشاره می کند که به نظر می رسد هنیه به عبدالفتاح السیسی رییس جمهوری مصر اعتمادی ندارد و متوجه شده که او اجازه عبور از گذرگاه مرزی رفح را به مسئولان حماس نمی دهد در عوض هنیه ایران را ترجیح می دهد. این منابع معتقدند که هنیه باور داردکه ایران از اهداف آن گروه بدون هیچ مشکلی پشتیبانی می کند و حمایت ایران در بلند مدت برای آن جنبش ارزش دارد. از دید هنیه اگر حماس تحت کنترل و نفوذ مصر باقی بماند با مرگ تدریجی مواجه خواهد شد.
یک منبع امنیتی اسرائیلی در ادامه با اشاره به این که هنیه چه اینده ای را برای مردمان غزه می خواهد می نویسد:«او مانند هر سیاستمدار دیگری پیچیده است او بیش تر نگران خود و حفظ رهبری خود بر سازمان می باشد اولویت اول او حمایت از جناح نظامی حماس است که سیاست را به رهبرانش اعطا می کند و سپس می خواهد پشتیبانی بلند مدت را برای حماس به جای طرفینی پیدا کند که آن جنبش را رها کرده اند».
از دید مقام های امنیتی اسرائیل این رادیکالیزه شدن حماس و به زعم آان عدم درک شرایط دشوار در غزه بخاطر آن است که تصمیمات حماس همیشه منطقی نیستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *