آخرین اخبار

برجام‌خوانی يا سياست‌خوانی؟/مردم حق دارند بدانند چه شد كه به برجام رسيديم

مردم ايران حق دارند بدانند خوب يا بد‌ چه شد كه به برجام رسيديم؛ چرا كه برجام نه فقط حاصل يك مذاكرات دو ساله بلكه محصول يك فرايند بيست ساله و مجموعه اي پيچيده از راهبردها، تصميمات و اقدامات موفق و ناموفق فني و سياسي است.

اشتراک گذاری
25 مهر 1396
22 بازدید
کد مطلب : 34846
اسپرو- مردم ايران حق دارند بدانند خوب يا بد‌ چه شد كه به برجام رسيديم؛ چرا كه برجام نه فقط حاصل يك مذاكرات دو ساله بلكه محصول يك فرايند بيست ساله و مجموعه اي پيچيده از راهبردها، تصميمات و اقدامات موفق و ناموفق فني و سياسي است.
حسام الدین آشنا، مشاور رئیس‌جمهور در یادداشتی نوشته است: از جناب آقاي دكتر  سعيد جليلي نقل شده كه فرموده‌اند‌: “بايد در دانشگاه‌ها یک دوره برجام‌خوانی شروع شود، این بحث علمی است نه سیاسی. برجام یک سند ۱۵۹ صفحه‌ای مهم است که تا سال‌ها کشور درگیر آن است”.
 وی افزوده است: من ديروز در پاسخ به اين امريه مطلب كوتاهي نوشتم كه تفصيل آن اينك تقديم مي‌شود؛ كاش برادرمان كه بدون هيچ حزب و بودجه‌اي به صورت آتش به اختيار و خودجوش مشغول رهبري و اداره دولت سايه هم هستند ‌در كنار طعنه مدام به مذاكره‌كنندگان و برجام، گزارش متن مذاكرات و دستاوردهاي سياسي و نه صنعتي شش سال و نيم مذاكرات خود را منتشر مي كردند تا امكان مقايسه دو رويكرد و دو عملكرد براي همگان فراهم  شود.
پاسخ اين درخواست محترمانه فحاشي و رجزخواني‌هايي از قبيل نوشته‌هاي كامنت‌گذاران حرفه‌اي و فرمايشات هميشگي برخي آقايان نيست؛ سكوت هم مشكلي را حل نمي كند؛ادعاي محرمانگي هم با توجه به انتشار بخشهاي  مهمي از مذاكرات قبلي و بعدي پذيرفته نيست؛ اين ادعا كه غني‌سازي بيست درصد حاصل مذاكرات است هم بي‌وجه مي‌نمايد چرا كه آن يك دستاورد صنعتي است نه دستاورد تيم مذاكره كننده‌. البته اين تقاضا متوجه مذاكره‌كننده گان محترم قبل از ايشان يعني آقايان روحاني و لاريجاني هم هست‌. مردم ايران حق دارند بدانند خوب يا بد‌ چه شد كه به برجام رسيديم؛  چرا كه برجام نه فقط حاصل يك مذاكرات دو ساله بلكه محصول يك فرايند بيست ساله و مجموعه اي پيچيده از راهبردها، تصميمات و اقدامات  موفق و ناموفق فني و سياسي است.
آشنا در پایان نوشته است: همانگونه كه براي فهم چرايي و چگونگي پذيرش قطعنامه ٥٩٨ بايد كل تاريخ نظامي، سياسي و اقتصادي جنگ را مطالعه كنيم، براي فهم چرايي و چگونگي برجام هم بايد كل تاريخ سياست و صنعت هسته‌اي ايران در پژوهشكده‌هاي تخصصي در فضايي به دور از عصبيت‌هاي سياسي و جناحي و سازماني مورد تحقيق و اعتبار سنجي قرار گيرد و سپس در اختيار دانش پژوهان و دانشجويان قرار  داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *